Голема лавина на Шар Планина во Брезовица

Вести

Денес , во рамките на ски центарот Брезовица кој се наоѓа на косовската страна од Шар Планина падна голема лавина во зоната на месноста Орлова. Лавината ја анимирале двајца скијачи, кои за среќа успеале да ја избегнат во првите моменти и веќе даваат изјава за полиција. На терен се спасувачки единици и полицијата во потрага по можни други зафатени во лавината.

Претходен написи
20ти Аматерски Хуманитарен Велеслалом Маврово
Следен напис
Селекторот на скијачка репрезентација Ристевски на Олимпијада, претседателот Циговски реагирал го нема на работа