Kaunertal сезонава ја отвори најстрмната патека во Европа

Вести

Ски зоната Kaunertal во Тирол, сезонава ја отвори најстрмната процесирана патека во Австрија, а веројатно и во Европа. Black Ibex има нагиб од 41.3 степени што е еквивалент на 87,85 %. Ова е пострмно од легендарниот mausefalle сектор на патеката Streif во Кitzbühel кој има 85% нагиб.

Претходен написи
Ски центри нема да работат заради премногу студ
Следен напис
Викенд планинска прогноза 24-25 декември