Лавините кинат дури и во Австралија

Вести
100% австралиска мерино волна

Иако повеќе асоцира како земја на жешки прерии и кенгури, и Австралија е дестинација на која треба да внимавате при скијање.

Ски турингот и backcountry скијањето стана се позастапена активност па и инцидентите излегоа подалеку од ски центрите. Австралија не може да се пофали со високи и снежни планини, највисоките зони достигнуваат до 2200 метри во рамките на националниот парк Kosciuszko каде што се наоѓа и таму најпознатиот ски центар Perisher. Сезоната им почнува во јуни, трае до септември. Perisher спаѓа под моќната американската групација Vail Resorts која управува со повеќе од 40 ски центри во САД, Канада, Швајцарија, Австралија, меѓу нив и добро познатите  Whistler Blackcomb, Park City, Vail итн.

photo: powderhounds

Претходен написи
Најнова публикација на Еко-свест
Следен напис
ВИДЕО. Загинати и исчезнати во лавина на Доломитите