Нордиецот Ставре Јада сезоната ја започна со одлични позиции

Вести

Почеток на сезоната во нордиското скијање. Минатата недела на 29ти ноември на трката во Бесанс, Франција нордиецот Ставре Јада го реализираше 8-место во конкуренција од 45 натпреварувачи. Неколку дена подоцна на 2 Декември, во швајцарскиот Силваплана на трка од 10км 31-место во конкуреција од 101 натпреварувачи.

Одличен старт за мене, за овие трки за вакви резултати тренирав цело лето и оваа зимска сезона. Задоволен сум од овие два резултати кои ги направив во исклучително силна европска конкуренција.

Следна трка е во Сапада Италија на 16 декември.

Претходен написи
Маврово 30 ноември почнува скијање промо цени
Следен напис
Last Call Божиќ и скијање Chamonix Mont Blanc