Од септември до Галичник по нов асфалт

Вести

ЈП Македонија пат подружница Скопје деновиве започна да изведува реконструкција и асфалтирање на регионалниот пат Р-2238 село Галичник – Маврово. Асфалтирањето се одвива во правец од село Галичник кон Маврово. Работите ќе се одвиваат секој работен ден и за време на викенди во период од 10 – 16 часот кога сообраќајот ќе биде во прекин. На место на работите ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација.

Паралелно привршуваат и работите за санација на свлечиштето близу месноста Царевец.

 

 

 

Претходен написи
Офроуд-астро авантура за навистина возбудлива ноќ
Следен напис
Голем пад на патничкиот сообраќај