Се бројат деновите, припремите добиваат на интензитет

Вести

Некои штедат пари , некои штедат снег. Организаторите т.е домаќините на секоја од трките во рамките на натпреварувањата од алпското скијање, прават речиси се што е теоретски возможно со цел да реализираат трка по секоја цена.

Нема изговори, нема не можам, нема топло, нема суво е, не врнеше. Трка мора да има и можноста да се откажат е кога на денот на трка има навистина лоши услови. Финците со Леви не се единствени кои чуваат снег, но упорноста е поголема и уникатна во одност на алпските услови да се зачува снег.

Припремите се веќе во тек, а трката е поставена на календар за еден месец,11-12 ноември.

Претходен написи
ПроШарај на Попова Шапка
Следен напис
La Plagne Paradiski поинакво spa уживање