Ски симулаторите нова форма на физикална терапија

Ски симулаторите во поново време преставуваат нова форма на физикална терапија и анимирање на моториката и мускулите од разни повреди. Секако овие машини се користат и за стандардни тренинзи кај скијачите, бордерите и сите оние кои прават динамични тренинзи. Машини кои може да се употребуваат во затвоен и отворен простор. Во Македонија се уште не се доволно застапени, освен во приватни цели, комерцијалната употреба засега е лимитирана или недостапна. Во зависност од моделите овие симулатори се реалативно ценовно достапни, движат од 500 до 3500 евра.

Заинтересирани за повеќе информации може да не контактираат.

Претходен написи
Како да ја изберете најсоодветната должина на скиите
Следен напис
По една недела на Пирин пронајдено тело на исчезнат турист