Скијање на Cerro Blanco највисоките дини во светот

Вести

Во за нас делечното Перу, Јужна Америка се наоѓаат највисоките песочни дини во светот. Cerro Blanco се високи скоро 1200 метри, бескрајни пустински пејсажи на хоризонтот. Скијањето е речиси како на снег, потребно е да достигнеш само поголема брзина. Еден ден вакво задоволство би чинело и до 300 евра во туристичка изведба.

Victor Broquedis и GoPro атлетот Kilian Bron имаа мала и импресивна визуелна брканица на Cerro Blanco. Снимено со GoProMax.

.

Претходен написи
Го чистиме Водно со #еCommerceMk заедницата
Следен напис
Шерпа водичот Ками Рита се искачи на Монт Еверест по рекорден 28-ми пат