Telenot трета година ќе ги подржува алпското и нордиското скијање

Вести

Компанијата за електронска безбедност Telenot повторно официјален спонзор за настаните на Светското првенство во алпско скијање „Audi FIS Alpine Skiing“ и „FIS Ski Jumping World Cup“  откако новиот договор беше договорен со „Infront“.

Telenot ќе биде присутен на 22 натпревари од алпското скијање ФИС и два натпревари од светскиот куп во ски скокови низ Финска, Франција, Германија, Италија, Норвешка, Словачка, Словенија и Шведска во рок од пет месеци. Тоа е трета година по ред, компанијата ќе спонзорира скијачки настани и нејзиното присуство постепено ќе се шири за сезоната 2020/21.

Matthias Pietza, директор на зимските спортови во Infront Германија, рече: “Воодушевени сме што влегуваме во третата сезона заедно со Telenot . Зимските спортови имаат широка експозиција не само низ Австрија, Германија и Швајцарија туку и пошироко. Telenot го препозна овој потенцијал и се етаблираше како силен и лојален партнер на скијањето и зимските спортови “

Jürg Capol, директор за маркетинг на ФИС, рече: “Во период од две сезони, Telenot воспостави импресивно присуство на настаните на Светското првенство во алпско скијање и ски скокови на ФИС. Многу сме задоволни дека тие ќе го продолжат својот ангажман трета сезона и со нетрпение очекувам да соработуваме повторно“.

Thomas Taferner, раководител на стратешка продажба и маркетинг, рече: “Присуството на Telenot на настаните во ФИС во последните две години беше постојано позитивно. Бевме во можност значително да ја зголемиме свеста за брендот Telenot . Задоволни сме што имаме скијчки партнер и годинава и ја презентираме нашата компанија пред оваа публикао со нашето ново лого „живееме паметно и безбедно“.

Претходен написи
Зимските спортови во уметнички формат Ивана Пекевска
Следен напис
Водно доби нови патокази и инфо табли