Tуристичките работници во среда на протест во Скопје

Вести

Туристичките работници за утре, среда најавија протест во Скопје. Тврдат дека ако државата не им излезе во пресрет туристичките агенции целосно ќе банкротираат, над 5.000 работници ќе останат на улица и ќе се најдат на списокот во Агенцијата за вработување.

Поради кризата со вирусот туристичките агенции веќе 5 месеци се со клуч на врата.

Претходен написи
When in Krusevo 2020
Следен напис
Скијачка трка во летна варијанта Saalbach