Велигденско екстремно скијање врв Плат северна страна #skimacedoniaONtour

Вести

Шарската област Горна Лешница е опкружена со бројни стрмни двеилјадарки. Еден од тие колосални врвови и пејсажи од кои застанува комплетно животот е врвот Плат висок 2.398 метри и неговите епски стрмни долини. Велигденов се искористи да се покаже што има Македонија на листата пред светот за потребите на авантуристичиот туризам и екстремно скијање. Накратко и директно, врв Плат, северна страна #skimacedoniaONtour.

 

Претходен написи
Pelister Ultra-Trail® 2020 меѓународен настан
Следен напис
Преку IME програмот на Швајцарска амбасада набавена безбедносна опрема за фрирајд скијање со ратрак