Викендот беше четвртата станица од Freeride World Tour во Фибербрун Австрија

Вести

 

Во неделата беше одржан и 4-от стоп во Freeride World Tour во Фибербрун Австрија. Фибербрун важи за една од најкреативните и најсодржинските станици за натпреварувачи кои го посакуваат тронот на светскиот куп.  На овој стоп победник во категоријата ски мажи беше Craig Murray кој извози дримлајн кој ретко се гледа било каде. Во категоријата ски жени првото место на подиумот го зема талентираната италијанка и шампион Arianna Tricomi која веројатно ке води битка со норвежанката Headwig Wessel до самиот крај за титулата. Кај Сноубоард жени категоријата можеби и очекувано победник беше актуелниот шампион Marion Haerty додека кај сноуборд мажите победник беше Nils Mindnich.

 

 

 

 

Претходен написи
Доза мавровски амбиент Баба Марта со снежен дар!
Следен напис
Pelister Ultra-Trail® 2020 меѓународен настан