Ветар од 130 km/h во Маврово снегот се запиша на Кораб

Вести

Разладувањто од алпите дојде и во Македонија. Снегот се запиша на Кораб, легна дури до 2000 метри. Слично беше и со југот на Шара и Пелистер. Во текот на ноќта во мавровскиот регион, метео станицата поставена на самите ски патеки измери силина на удар на ветар од 130.2 км/h (просекот беше околу 50 км/h). Пладнево направивме неколку слики, пристапивме преку Нистрово – Жужње. Иако севкупната околина беше во рамките на рекреативни температури во горните зони се чувствуваше суровата варијанта на Кораб, комбинирана со силен ветар.

Претходен написи
Копаоник никад не спава, добива нова патека a забрзано се гради и гондолата
Следен напис
Светскиот Куп во Алпско скијање ќе започне една недела порано