Француско-Италијански ски зони даваат попуст за скијачи кои пристигнуваат со воз

Вести

Vialattea (Млечниот Пат) се здружи со италијанскиот воз оператор Trenitalia и ќе им понуди на луѓето 25% попуст од картата за лифт доколку пристигнат со воз. Таа има за цел да поттикне одржливо скијачко патување. Vialattea покрива осум скијачки центри: Sestriere, Sauze d’Oulx, Sansicario, Cesana, Claviere, Pragelato, Oulx, Montgenèvre.

Vialattea е добро поврзана со железница и ја опслужуваат регионални, меѓуградски и Le Frecce (брзински железници) возови од цела Италија. Можете да дојдете до Oulx со Le Frecce, Intercity или регионални возови и добијте попуст на ски карта за скијање во Vialattea.

25% попуст за клиентите на CartaFRECCIA кои стигнуваат до Oulx со возовите Le Frecce.
20% попуст за клиентите на X-GO кои стигнуваат до Oulx со возови Intercity или Intercity Notte.
20% попуст за клиентите на X-GO кои стигнуваат до Oulx со регионални возови.
Акцијата важи до 04.07.2024 година.

Тоа е најновата скијачка област која нуди стимулации за луѓето да го користат возот: Вратата на округот е Oulx, град кој нуди железничка станица на главната железничка линија што го поврзува Торино со Франција, која се наоѓа на само 6 километри од најблиските скијачки патеки во Sauze d’Oulx.

Како дел од партнерството, патниците кои ќе стигнат до скијачката област Vialattea патувајќи со Trenitalia на Le Frecce (брзински железници), меѓуградски и регионални возови ќе можат да ги искористат попустите на нивните ски карти до 25%. вклучувајќи дневни, 2-дневни и 6-дневни ски карти.

За да можат да користат попуст, посетителите едноставно треба да го покажат својот билет за воз во италијански билетарници во Vialattea, со датум на патување не повеќе од 3 дена пред датумот на купување на ски картата, заедно со CartaFRECCIA или X-GO картичка.

Директните врски на Frecciarossa (со голема брзина) до станицата Oulx работат во петок, сабота и недела до 31 март 2024 година од Неапол, Рим, Фиренца, Болоња и Милано.

Во сабота и недела, до 31 март 2024 година, ќе може да се стигне и до Оулкс со возови меѓу градовите.

Има и 32 врски меѓу Торино и Оулкс со помош на регионалните возови на Trenitalia .

Партнерството доаѓа во клучен момент и за скијачката и за железничката индустрија, со оглед на зголемената свест на потрошувачите за одржливите транспортни опции и зголемената желба на патниците да стигнат до ски дестинации со најодржливи можни средства.

Trenitalia и Vialattea го нудат возот како идеален избор за оние кои сакаат да уживаат во убавината на планините без да се загрозат удобноста, пристапноста и одржливоста.

„Новата стратегија за партнерство на Vialattea претставува иновативен и квалитетно ориентиран пристап за градење стратешки партнерства со компании на високо ниво“, рече директорот за развој на бизнис и маркетинг на Vialattea“, Андреа Рондина.

„Новото партнерство со Trenitalia е опиплив пример за тоа како Vialattea се обидува да се опкружи со партнери кои споделуваат слични вредности и цели, со цел да го подигне понуденото искуство и да се позиционира карактеристично во пејзажот на партнерството.

„Оваа соработка со Trenitalia означува значаен чекор во понатамошната пристапност и практичноста на искуството за скијање во прекрасните олимписки планини во Виалатеа, фокусирајќи се и на важноста на одржливиот транспорт“.

Претходен написи
Како се спремаше Schladming
Следен напис
„Навистина не верував“: Odermatt дојде од облаците и победи во Schladming