Hintertuxer глечерот најави отварање на 29 мај

Вести

Еден од водечките европски алпски глечери, Hintertuxer најави повторно отварање на 29 мај. После пауза од скоро 3 месеци, глечерот повторно ја става во функција својата инфраструктура откако австриската влада почна да ги олабавува мерките од борбата против Covid19. Hintertuх е еден од малкуте алпски глечери кои функционираат 365 дена во годината и засега ќе биде на располагање за домашните гости додека не се отворат границите за слободно движење и на странски туристи.

Претходен написи
Кортина д’Aмпецо и Банско најавија бесплатни одмори за медицинскиот персонал
Следен напис
Сериозно загрозена иднината на легендарните трки во Венген