Излезе GoPro 12 Black најважно поефтина од претходникот

8:7 full frame насекаде! Една од поважните новини на дванаесетката од GoPro е full frame можноста за снимање во сите модови што подразбира TimeWarp, TimeLapse и ноќното снимање. Тоа значи побистри слики и видеа од претходникот.

Под шасијата GoPro 12 е слична со својот претходник, но добива поголема автономија во снимањето со подобрени перформанси на ендуро батериите. Иако старата приказна дека батериите во зима треба да си ги чувате на топло пред снимање е најважна и секогаш најточна.

Нов TimeCode Sync – Безжично синхронизирање преку временски код во апликацијата Quik. Едитирање прецизни кадри според рамката во постпродукција. Користете соодветни клипови со временски код во Adobe Premiere Pro и други апликации што поддржуваат едит со повеќе камери за вашиот проект.

Bluetooth конекција за микрофон и слушалки. Подобрени видео логови и палета на колор корекции. Најважно е камера сензор 8:7 и 10 bit color за подобар опсег на бои при видео монтажа и професионален изглед. Новиот модел веќе може да го набавите во продавниците на Аnhoch низ Македонија или преку нивната online продавница.

Техничка спецификација GoPro Hero Black 12

✔️ Auto-Highlight Videos Sent to Your Phone
✔️ New, Taller 8:7 Sensor Built for Social Media Sharing
✔️ Emmy® Award-Winning #HyperSmooth 6.0 Stabilization with AutoBoost + 360° Horizon Lock
✔️ 5.3K60, 4K120, + 2.7K240 (8x slo-mo)
✔️ 27MP Photos + RAW Capture
✔️ 24.7MP Video Frame Grabs
✔️ 10-bit Color—Over 1 Billion Colors
✔️ Long-Lasting Enduro Cold-Weather Battery
✔️ Rugged + Waterproof to 33ft (10m)
✔️ Water-Repelling, Removable Lens Cover
✔️ New #HyperView Digital Lens
✔️ Front + Rear LCD Screens
✔️ New Night Effects
✔️ Easy or Pro Controls
✔️ Built-in Mounting Flexibility
✔️ GPS Telemetry Enabled
✔️ Mod Ready
✔️ Power Tools
✔️ Webcam Mode + Live Streaming

Претходен написи
Планинарски ранци #skimacedonia селекција 2023
Следен напис
Алпските глечери стопија 10% од својот волумен за две години