Каква опрема е потребна за турно скијање

Опрема и Совети

Заради неизвесните зими, трагачите на снег се почесто ја менуваат опремата од стандардна on-piste во опрема за турно скијање, off-piste, која вклучува качување по необработени патеки и планински зони надвор од ски центрите. Секако движењето во такви зони, носи со себе зголемени ризици, опасности и побарува дополнителни вештини и опрема.
Покрај потребата од поголемо искуство за движење во снег и зимски услови, потребно е голема свест и знаење за лавинските ризици кои постојат секогаш надвор од комфорните обележани зони на ски центрите.

 

Претходен написи
За безбедна посета на планините во зимски услови бидете подготвени и одговорни
Следен напис
Мали совети за скијање со деца