Кого избра ФИС за организатор на светското првенство во нордиско и алпско скијање

Вести

Советот на ФИС ги избра Trondheim и Saalbach за организатори на светските првенства во нордиско и алпско скијање.

Норвешкиот кандидат, Trondheim едногласно беше назначен за домаќин на Светскиот шампионат во скијање на ФИС, за 2025 година, како единствен кандидат.

Алпско скијање имаше тројца квалитетни кандидати кои се натпреваруваа за честа да бидат домаќини на Светскиот шампионат во скијање за 2025. Тоа беа Crans-Montana Швајцарија, Garmisch Partenkirchen Германија и Saalbach Австрија. Со заработени 12 гласа, Saalbach победи пред големите и реномирани ски дестинации, кои завршија со по еден глас.

Претходен написи
FIS го објави календарот ги нема севрноамериканските трки
Следен напис
После 48 години затвори славниот Powder магазин