МОЌТА НА ВИБРАЦИОНАТА ОБЛЕКА ВО ВАШИОТ ГАРДЕРОБЕР

Вести, Опрема и Совети

Енергетската мода е растечки тренд во модната индустрија, сè повеќе луѓе бараат начини да ги зголемат дневните нивоа на енергија преку нивната облека. Станува збор за облека направена од висококвалитетни природни материјали, обезбедувајќи дневен поттик на енергија и позитивна аура.

Бавната мода, која се фокусира на одржливи и етички методи на производство, е фактор за популарноста на високофреквентните парчиња. Со инвестирање во овие парчиња облека, ја подобрувате вашата лична енергија, употребата на природни влакна и бои, има позитивно влијание и врз животната средина, тие се биоразградливи и не содржат штетни хемикалии.

Енергијата и позитивниот начин на размислување кои произлегуваат од носењето парчиња со висока фреквенција не се само психолошки, туку и физички. Овие парчиња имаат уникатна енергија и аура, поради што луѓето кои практикуваат модерна внимателност ги користат за лековити цели. Со носење на овие парчиња, не само што ја подобрувате сопствената енергија, туку и позитивно влијаете на енергијата околу вас.

Секоја ткаенина дава фреквенција што може да се мери во mHz (megaHertZ). Органскиот памук има тестирана вредност од 110 mHz, полиестерот околу 10 mHz. Волната и ленот имаат импресивен потпис од дури 5000 mHz!  Интересно доколку ги мешате овие два материјали нивнаа фрекфенција се анулира.

Во 2003 година, спроведена е студија од израелски доктор, Heidi Yellen на Royal Covenant University, San Diego USA,  за фреквенциите на ткаенината. Според студијата, човечкото тело има фреквенција од 100, а органскиот памук е иста 100. Студијата покажала дека ако бројката е помала од 100 mHz, го оптоварува човечкото телото. Просечното човечко тело има фреквенција од 70-100 mHz (кај заболени луѓе фрекфенцијата е до 15 mHz). Премисата на д-р Yellen била дека секоја ткаенина што има поголема фреквенција е корисна за луѓето, а ткаенина со помала фреквенција предизвикува или зголемува оптовареност на телото и болести.

Која ткаенина е најдобра за здравјето?

Меки, лесни, високо апсорбирачки и хипоалергеи, природните ткаенини се погодни за кожата и еколошки безбедни. 100% лен, мерино волна, коноп, памук, свила, се врвни природни производи за одржување на вашата кожа среќна и здрава. Волната и ленот се со водечки перформанс од 5000 mHz, тоа е 50 пати повеќе од природната фреквенција од човечкото тело! Исцелувачкиот и позитивниот потенцијал на овие влакна на телото е експоненцијален особено на парчиња облека целосно изработени од волна или лен!

Се верува дека фреквенциите имаат големо влијание врз митохондриите, моќниците во нашите клетки. Понатаму, студиите покажуваат дека одредени фреквенции можат да анимираат релаксација, намалување на стресот, дури да ја подобрат и клеточната регенерација.

Претходен написи
Halk Velo Green веќе традиционален настан
Следен напис
Планинарски ранци #skimacedonia селекција 2023