Планинарски ранци наша селекција 2020

Опрема и Совети

Селектиравме неколку планинарски ориентирани ранци (не ски или бајк) кои задоволуваат широк спектар на потреби, за брзo движење и реталивно кратки престои во планина до неколку дена. Со капацитет од 25 до 40 литри. Доколку имате потреба и прашувате, што е добро, каков ранец да си купам, нашава селекција можеби ќе би помогне. Издвоените ранци, зависно од вашите потреби и навики во планинарењето располагаат со држачи за цепини,  простор и стегачи за заштитна кацига, холдери за рехидратација, лесно достапни џебови и простор за складирање шишиња за вода или резервоар, ламби, наочари  и други помали парчиња опрема.

ORTOVOX Traverse 40

MILET UBIC 40

Deuter, Futura PRO 38 SL

Salewa, MTN TRAINER 28LPatagonia Women’s Nine Trails Pack 26LDEUTER Trail 26

 

Докторите низ студии докажуваат како планинарењето го менува мозокот

 

Претходен написи
Босото одење го развива мозокот кај децата
Следен напис
Дали домашниот туризам има шанса да го надомести изгубеното годинава