Пола метар снег на Шар Планина

Вести

Косовската страна на Шара, Брезовица и север – северно западните страни на Шар Планина добија за еден ден сериозно освежување.

50на см снег за едно деноноќие. Снегот се очекува да паѓа до крајот на саботниот ден, и висината на новиот снег да достигне до 100 см.

Македонската страна односно Попова Шапка значително помалку врнежи, до крајот на утрешниот ден акумулирана покривка до 50 см.

Пониква Осогово 15.12.2023

Претходен написи
Skopje Open Snowboarding Day
Следен напис
Tignes & Val d’Isere глечерот Grand Motte