“Ројалти” меѓу материјалите, австралиска мерино волна

Мерино волната е материјал со најголем авторитет , можеби ценовно чини повеќе од вештачките полиестери или dryfit, но искуството е неколку скали погоре. Австралиската мерино волна е вистински “ројалти” меѓу материјалите.

За активен животен стил, планинарење, фитнес, скијање, велосипед , трчање, за максимум комфор добро е да користите облека од природни материјали. Мерино волната е водечки природен материјал, крал меѓу материјалите. Иако ценовно е позиционирана погоре од другите модерни материјали, уникатните природни својства, гарантираат вистинско уживање.

перформанси на волната во однос на другите материјал

Најважни карактеристики, супер регулатор на температура, лади во лето, грее во зима, помага да се заштити телото од промени во температурата и нивото на влага. Физичките активности може да се одвиваат во различни услови, а видот на облеката има големо влијание врз перформансите на телото и негова заштита. Волнените влакна апсорбираат 30% повеќе влага, која не ја чувствувате на вашата кожа, лесно испарува кон надвор, правејќи ја волнената облека поудобна и покорисна од другите материјали. Во зима најбрзо губите температура ако носите облека која е испотена, држи влага и не суши брзо.

Антибактериска и отпорна на мирис, уште една клучна придобивка, зошто мерино волната е победник во сегментот на активна облека. Погодна за повеќедневни физички активности, лето или зима

Во Македонија ваков специјализиран материјал продава @woolona_mk

Претходен написи
Се врати снегот по планињето
Следен напис
Пензионерите се враќаат на сцена