Водно повторно терен за нови рекорди и предизвик

Вести

Дејан Тодевски од ПК Македон активен во натпревари од планинско трчање најави дека на 25 и 26 септември 2020 ќе се обиде да направи што пoвеќе висинско искачување D+ за период од 24часа. Ова е еден голем тренд кој се практикува во светот.

Притоа јавно замолува, за време на подвигот,тој ден, луѓето кои ќе сакаат да одат по патеката Цветкова, да имаат разбирање и да одберат друга стаза, за да не се создава голема гужва на патеката Цветкова каде што и ќе биде моето 24 часовно качување и спуштање.

Неговиот обид ќе биде да се запише во 10те што искачиле најмногу висина за 24 часа. Моменталниот рекорд е искачени 17,230 метри висина за 24 часа.

Претходен написи
Осумнаесетгодишната планинарка од Косово собори светски рекорд
Следен напис
Непознато лице ја исекло челичната сајла од гондолата