Написи од Hristijan Trajcevski

  1. Hristijan Trajcevski

Трчањето здрава навика која го оддржува целото тело

Периодот кога нема снег (доцна пролет, лето и есен) барем ние напалените на снег,  може да го комуницираме и како “меѓувреме”. Па така, во меѓувреме со цел зачувување на виткоста,…
Read More

Реализиран балканскиот велосипедски Пелистер Downhill Cup

Во Битола, на Пелистер минатата недела се оджа балканскиот велосипедски Downhill Cup. На патеката долга 2.100 метри и висинска разлика од 425 метри се натпреваруваа над 70 учесници.  Натпреварите беа…
Read More

Планинарите кои го искачуваат Монт Блан ќе мора да имаат задолжителна резервација во планинарските домови

Планинарите кои планираат да го искачат Монт Блан во иднина ќе мора резервираат престој во едно од попатните одморалишта, планинарски домови. Ваквата одлука е донесена од одговорните на Горна Савоа,…
Read More

Докторите низ студии докажуваат како планинарењето го менува мозокот

Очигледно е дека доброто пешачење низ шума или горе меѓу врвовите ќе ви го исчисти умот, телото и душата, но науката откри дека пешачењето и планинарењето ќе ви го променат…
Read More
Мени